14-02-2022 - Oud-Bevernaar Noël Vercruysse overleden

Noël Vercruysse zoon van Julien en Gabriëlle Surgeon (Roesbruggestraat) geboren in Poperinge doch in zijn jonge leven opgegroeid in Beveren-IJzer is op 92-jarige leeftijd gestorven in een WZC te Rekkem op 10 februari 2022.  Hij was jarenlang leraar aan de Rijksmiddenschool te Poperinge als leraar houtbewerking.  Hij was gehuwd met Marie-Thérèse Balduyck en woonde bijna gans zijn leven Poperinge.
Hij was een van de personen die in de jaren '60 van vorige eeuw de motocross tot leven bracht in Beveren-IJzer.  Samen met "AMC De IJzerbloem" werden jaarlijks motocrossen georganiseerd rond de Kallebeek.  Onder meer Belgen Joël Robert, Verburgh, Deville, Poelman, Yves Dupont, Vandercam en ook Fransen, Engelsen en Zweden kwamen af naar het dorp voor de jaarlijkse motocross.

Noël was jaren actief in de motorsport en werd in de jaren '70 lid van de BMB.  Later werd hij internationaal koersdirecteur.  
Condoleren => https://uitvaartzorgserrus.be/overledenen/noel-vercruysse/

     *****  *****Wie info heeft over de motocrossen in Beveren-IJzer ingericht door AMC De IJzerbloem mag ons altijd contacteren. info    @    beveren-ijzer.be  **** ****

​​
2022 02 10 1981 wkn nl vrcrss Het Wekelijks Nieuws 1981