26-06-2021 - Vrachtwagenchauffeur rijdt zich vast in de Bergenstraat waar wegenwerken aan de gang zijn

Zateravond 26 juni nam een vrachtwagenchauffeur onnodige risico's om de wegenwerken te omzeilen in de Zuidstraat / Bergenstraat richting Oost-Cappel.  In de omgeving zijn er maatregelen om het verkeer om te leiden.  Doch de chauffeur negeerde blijkbaar het verkeersbord 3.5 ton.

Bij het opkomen vanuit de Zuidstraat naar de Bergenstraat kwam hij in de problemen en zijn oplegger gleed in de diepe gracht.

                              2021 06 26 vrchtwgngrcht Foto: Daron Mertens (t-Alveringems-nieuws)

 

  

 
 

Machinebrand in Stavelse metaalbouw legt afdeling stil

Woensdagnamiddag 9 juni 2021 werd brandweer Westhoek opgeroepen voor een brand in het metaalverwerkend bedrijf Stavelse metaalbouw.
In het bedrijf aan de Kallestraat was brand ontstaan in een afzuigmachine en dat ging gepaard met flink wat rookontwikkeling.  De brandweerposten van Lo-Reninge en Zuid-IJzer waren snel ter plaatse.  Een tiental werknemers hadden ondertussen de werkplaats verlaten.  
Het vuur was vrij snel onder controle maar de machine brandde volledig uit.  De schade bleef echter beperkt tot de machine zelf en het gebouw werd langdurig en grondig geventileerd.  
Volgens brandweerkapitein was het een zware brand met er kon gelukkig erger voorkomen worden.
Ondertussen konden de werknemers op een andere afdeling van de fabriek aan de slag en vielen er gelukkig geen slachtoffers.

 
2021 06 13 VrkrngdrpschlAprbxVdrdg

  

 
 
13-06-2021 - Aperio-box Vaderdag tvv. dorpsschool "De Libel" afd. Beveren-IJzer

De vriendenkring 'VBS De libel - afdeling Beveren' presenteert opnieuw hun heerlijke vaderdag apero-box voor 2 personen, 26 euro per box.
Boxen worden geleverd binnen een straal van 5 km (rond de school) of kunnen worden opgehaald op school.
Levering zondag 13 juni tussen 9u en 11u.
Bestellen kan tot en met woensdag 9 juni door je keuze via bericht of via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) door te geven.
Bestelling is pas definitief na overschrijving op het rekeningnummer met vermelding van je naam, adres, keuze (drank) en afhalen/leveren.
Vraag gerust meer info!
2021 06 13 VrkrngdrpschlAprbxVdrdg

  

 
 
10-05-2021 - Bevernaar Manu Vandenbroucke brengt nieuw bier in Bachten de Kupe

Bachten De Kupe Bier Compagnie, opgericht door gelijkgezinden Arne Van Belle & Manu Vandenbroucke, genesteld in de Westhoek !

Als liefhebbers van bier , muziek en de prachtige Wethoek willen wij via een doordacht concept de streek mee terug op de kaart zetten: extra leven in de brouwerij met ons eerste bier 'Bachten De Kupe Saison - bier van allier'!

Door een pittig imago en lokale samenwerking willen we zoveel mogelijk mensen bereiken en verleiden om op die manier ‘Bachten De Kupe’ via onze producten te ontdekken!

Krijgen jullie daar al stevige dorst van ? Het dorstlessen is bijna in zicht, half mei lanceren wij onze website en kunnen jullie bestellen!

Meer info => https://www.bachtendekupebier.be/

 

2021 05 BdK bier (2)            2021 05 BdK bier (2)             2021 05 BdK bier (3)           2021 05 BdK bier (1)

 

  

 

09-05-2021 - Brouwerijkasteel Feys in de Bergenstraat herbergt jarenlang verloren gewaand historisch altaar uit het Talbot House.

Op 9 mei werd een altaar vanuit Beveren-IJzer overgebracht naar het Talbot House in Poperinge.
Het historisch altaar werd in 1945 uit een ruïne van een Normandische kerk gehaald en door Britse troepen aan de heropende soldatenclub van Talbot House geschonken. 

Het altaar was echter al jaren vermist en is nu na een halve eeuw terug gevonden in de huiskapel van het brouwershuis Feys in de Bergenstraat te Beveren-IJzer.
Eigenaar Hendrik Nelde was zo onder de indruk van het gegeven dat hij het met plezier kon terug overhandigen aan het museum.

Het WO II altaar werd met veel eer door militaire oldtimers overgebracht onder een stralende zon naar Poperinge. 
Voor Simon Louagie is het één van zijn hoogtepunten als manager van het Talbot House.  Bedoeling is om het altaar een flinke opknapbeurt te geven en een ereplaats te geven in het museum.

(foto's Hendrik Nelde - fb)

       2021 05 09 ltrfs2                                                                                                       2021 05 09 ltrfs1